Είχε προηγηθεί καυστική ανάρτηση του πρώην Ρώσου προέδρου για την αποπομπή της Λιζ Τρας

Ο Ν.Μεντβέντεφ είπε στον Έλον Μασκ ότι θα συναντηθούν στην Μόσχα την «Ημέρα της Νίκης εννοώντας προφανώς ότι ο πόλεμος στην Ουκρανία θα έχει τελειώσει νικηφόρα για τη Ρωσία μέχρι τον Μάιο.

 

Όλα ξεκίνησαν από μία καυστική ανάρτησή του πρώην Ρώσου προέδρου και νυν αντιπροέδρου του ρωσικού Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας, ο οποίος αναφερόμενος στην αποπομπή της Λιζ Τρας από την πρωθυπουργία της Βρετανίας, είπε «Αντίο, αντίο Λιζα Τρας, συγχαρητήρια στο μαρούλι»

Στην Ρωσία δεν έκρυψαν την ικανοποίησή τους για την αποπομπή της Λιζ Τρας  καθώς την θεωρούσαν όχι απλά ανεπαρκή αλλά και εντελώς ανίκανοι για ένα τέτοιο αξίωμα.

Αμέσως του απάντησε ο δισεκατομμυριούχος Έλον Μασκ λέγοντας «ωραίο τρολάρισμα, αλλά τι γίνεται στο Μπάκχμουτ;» για να λάβει την «πληρωμένη» απάντηση από τον Ν.Μεντβέντεφ:

«Θα σε δω στην Μόσχα την Ημέρα της Νίκης»!

Στην Ρωσία είναι ικανοποιημένοι με τις εξελίξεις στα πεδία των μαχών τις τελευταίες ημέρες και θεωρούν πως θα τους βοηθήσει πολύ και ο χειμώνας καθώς οικονομικά οι δυτικές χώρες αναμένεται να υποστούν πολύ μεγάλο πλήγμα από την έλλειψη ενέργειας και τον πληθωρισμό.

Πιστεύουν ότι μέχρι τον Μάιο, το αποτέλεσμα θα είναι νικηφόρο για αυτούς ενώ οι χώρες της ΕΕ θα έχουν υποστεί πολύ μεγάλη οικονομική ζημιά που θα έχει επιπτώσεις σε σειρά ευρωπαϊκών κυβερνήσεων που αυτή την στιγμή ακολουθούν εχθρική πολιτική έναντι της Μόσχας.

 

 

 

 

Σημειώνεται ότι το δορυφορικό σύστημα Starlink του Έλον Μασκ μέχρι πρόσφατα είχε αποδειχτεί καίριας σημασίας για τις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις οι οποίες το χρησιμοποιούσαν για τον συντονισμό τους και για να γνωρίζουν σε πραγματικό χρόνο τις θέσεις των ρωσικών δυνάμεων.

Οι μαζικές βολές πυροβόλων λέιζερ που σημειώθηκαν τις τελευταίες ημέρες στην συνοριακή πόλη Μπέλγκοροντ, που βρίσκεται σε απόσταση 70 χλμ. από το Χάρκοβο αλλά και σε άλλες περιοχές της Ρωσίας και προέρχονταν από το σύστημα Peresvet χρησιμοποιήθηκαν κατά των δορυφόρων του συστήματος «Starlink» του Έλον Μασκ «τυφλώνοντας» τις ουκρανικές δυνάμεις υποχρεώνοντας τες σε μεγάλες απώλειες.

Οι βολές λέιζερ χτυπούσαν τους δορυφόρους του συστήματος «Starlink» αφού  κατάλαβαν οι Ρώσοι ότι μπορούν να τους πλήξουν καθώς είναι ιδιωτικοί χωρίς να έχουν διπλωματικά προβλήματα, ενώ  δεν έχουν χτυπήσει κρατικούς δορυφόρους (δηλαδή, βρετανικούς, γαλλικούς, αμερικανικούς, ισραηλινούς) το οποίο εύκολα μπορούν να κάνουν.

Χτυπήσαν αυτούς που χρησιμοποιούσαν οι Ουκρανοί απευθείας και ήταν του συστήματος «Starlink» που έχει δημιουργήσει ο Έλον Μασκ, o οποίος μπορεί να έκανε κάποιες θετικές για τους Ρώσους δηλώσεις αλλά την ζημιά την έκαναν καθώς έδιναν και δίναν τις ακριβείς θέσεις των ρωσικών δυνάμεων έναντι των ουκρανικών και χρησιμοποιούνται για την στοχοποίηση των ρωσικών θέσεων και την κατεύθυνση των ουκρανικών οπλικών συστημάτων.

Έχουμε εισέλθει σε μία νέα εποχή όπου ο πόλεμος μεταφέρεται στο διάστημα.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »