Σε έμμεση παραδοχή ότι μπορεί να έγινε αφαίρεση αναφοράς σε έγγραφο των ΗΠΑ περί «χρηματισμού Α.Λοβέρδου» για την υπόθεση NOVARTIS προέβη το ΥΠΕΞ μετά τα όσα ήρθαν στο φως με τα πρωτότυπα έγγραφα της δικογραφίας.

Σε ανακοίνωση του το υπουργείο εξωτερικών ανέφερε:

«Η Μεταφραστική Υπηρεσία του Υπουργείου Εξωτερικών, η οποία καταργήθηκε με το Νόμο 4781/21, δεν είχε ως γνωστόν την αρμοδιότητα να προβαίνει σε έλεγχο του περιεχομένου μεταφράσεων.

Το μεταφραστικό έργο εξετελείτο από τους συνεργαζόμενους ιδιώτες μεταφραστές, οι οποίοι ήταν οι αποκλειστικά υπεύθυνοι για το περιεχόμενο της μετάφρασης.»

Και έτσι συνεχίζεται ο «μύλος» που έχει ξεκινήσει μεταξύ του Α.Λοβέρδου και του ΣΥΡΙΖΑ και πλέον εμπλοκή και της κυβέρνησης.

H ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ

«Η κυβέρνηση πιάστηκε επ’ αυτοφώρω και οφείλει να λογοδοτήσει άμεσα για την καταγγελλόμενη παραποίηση του αμερικανικού εγγράφου από την μεταφραστική υπηρεσία του Υπουργείου Εξωτερικών, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Κουμουνδούρου.

Στην καταγγελία της πρώην εισαγγελέως διαφθοράς Ελ. Τουλουπάκη ότι έχει παραποιηθεί κατά τη μετάφρασή του επίσημο έγγραφο του Υπουργείου Δικαιοσύνης των ΗΠΑ που υπάρχει στην δικογραφία του σκανδάλου Novartis και έχει αφαιρεθεί από αυτήν το όνομα του Ανδρέα Λοβέρδου, απαιτούνται άμεσα απαντήσεις από το Υπουργείο Εξωτερικών και διενέργεια έρευνας από τις αρμόδιες δικαστικές αρχές.

Συγκεκριμένα όπως καταγγέλλεται, ενώ στο πρωτότυπο αμερικανικό έγγραφο αναφέρονταν ότι η Novartis «πλήρωσε» τον συγκεκριμένο πρώην υπουργό, στη μετάφραση αναφέρεται ότι η εταιρεία αυτή «πλήρωσε» απλά, αφαιρώντας το όνομα αυτού που πληρώθηκε! Επίσης, ενώ το πρωτότυπο αναφέρει ότι ο πρώην υπουργός «εισήγαγε» δύο φάρμακα της Novartis, στη μετάφραση αναφέρεται ότι τα δύο φάρμακα «εισήχθησαν» γενικά και αόριστα!

Η ενέργεια αυτή αποτελεί σκάνδαλο μέσα στο σκάνδαλο Novartis και επιβεβαιώνει την επιχείρηση συγκάλυψης και είχε στηθεί με σκοπό να «βαφτιστεί» ένα υπαρκτό και ομολογημένο σκάνδαλο σε δήθεν σκευωρία. Ιδίως όταν για την υπόθεση αυτή, αντί για τους πραγματικούς ενόχους, διώκονται οι εισαγγελείς διαφθοράς και οι δημοσιογράφοι, επειδή προσπάθησαν να ερευνήσουν το σκάνδαλο!»

Έντονα αντέδρασε ο Ανδρέας Λοβέρδος στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζοντας ότι στο έγγραφο κατονομαζόταν ο πρώην υπουργός , ο οποίος απαντώντας μίλησε για «επιμονή στη λάσπη», για «έγγραφα γνωστά, αξιολογημένα και ενσωματωμένα στην δικογραφία», όπως και « ψευτοκατηγορίες των γνωστών κουκουλοφόρων».

Η ανακοίνωση του Ανδρέα Λοβέρδου:

Επιμένουν στη λάσπη. Ο ΣΥΡΙΖΑ επικαλείται ξανά το όνομά μου για να εξυπηρετήσει τους γνωστούς σκοπούς του. Είναι από αδιανόητο έως γελοίο να βάζουν και πάλι μπροστά έγγραφα γνωστά, δημοσιευμένα, κατατεθειμένα στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής από τον εν ενεργεία Αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ι.Αγγελή, αξιολογημένα και ενσωματωμένα στη δικογραφία από τον Ιούνιο του 2020. Ο σκοπός τους όμως είναι γνωστός: συνεχίζουν αυτό που κάνουν διαχρονικά, να σπιλώνουν, δηλαδή, πρόσωπα με τις ψευτοκατηγορίες των γνωστών κουκουλοφόρων.

Ο ελληνικός λαός τους έχει μάθει πλέον. Κανείς δεν παίρνει στα σοβαρά τους επαγγελματίες συκοφάντες της πολιτικής. Το έχω πει πολλές φορές και το επαναλαμβάνω: για όσα έχουν κάνει θα με βρουν μπροστά τους.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες αυτή είναι η διαδρομή του αποκαλυπτικού εγγράφου του FBI και το οποίο στη συνέχεια αναφέρεται ότι παραποιήθηκε από τη μεταφραστική υπηρεσία του υπουργείου Εξωτερικών όπως είχε περιγράψει η Ελένη Τουλουπάκη.

 

Όπως αναφέρει, πρόκειται για έγγραφο του FBI με ημερομηνία 25/5/2017 που έχει καταστεί από μέρους της δικογραφίας από την 8/1/2021, ημερομηνία κατά την οποία εισφέρθηκε στη δικογραφία από τον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ι. Αγγελή.

Το έγγραφο του FBI στο οποίο αναφέρεται το όνομα του Ανδρέα Λοβέρδου
Η μετάφραση με σβησμένο το όνομα του Ανδρέα Λοβέρδου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »