Ο υπουργός Οικονομικών είπε ότι τα έσοδα τον Αύγουστο κινούνται εντός στόχων
«Εντολή του Πρωθυπουργού είναι να μειώσουμε όσο μπορούμε τους φόρους, να είμαστε κοντά στα χαμηλά στρώματα και να ενισχύσουμε την αποτρεπτική ισχύ των Ενόπλων Δυνάμεων» τόνισε σε συνέντευξή του στο κεντρικό δελτίο του Alpha και τον Αντώνη Σρόιτερ, ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας. «Εχουμε όλες τις επιλογές για να στηρίξουμε τις Ένοπλες Δυνάμεις -και όχι μόνον με τα εξοπλιστικά προγράμματα», τόνισε.

Έτσι λοιπόν επιβεβαιώνεται πλήρως το Πενταπόσταγμα για το ρεπορτάζ του, καθώς έρχονται σαρωτικές αλλαγές στις ΕΔ, με Rafale και Belharra να προστίθενται στο ελληνικό ”οπλοστάσιο.

 

Ο Χρήστος Σταϊκούρας εκτίμησε πως τον Αύγουστο οι εισπράξεις εσόδων έκλεισαν καλύτερα από τις εκτιμήσεις. Υπενθύμισε ότι την Παρασκευή η ΕΛΣΤΑΤ ανακοινώνει τα στοιχεία β΄τριμήνου για την Οικονομία αλλά «οι πρόδρομοι δείκτες κινούνται κοντά» στις προβλέψεις της κυβέρνησης, ενώ ήδη η ΕΕ αναθεώρησε επί τα βελτίω τις εκτιμήσεις της για τη χώρα μας –και επί τα χείρρω άλλες- «και άρα κάτι καλό κάνουμε».

Τόνισε πως υπάρχουν ταμειακά διαθέσιμα 35 δισ. και η κυβέρνηση δημιούργησε ήδη δημοσιονομικό χώρο 10 δισ. με ομόλογα και έντοκα γραμμάτια, ενώ αναμένονται τον Σεπτέμβριο και 2,7 δισ. ευρώ από την ΕΕ για το πρόγραμμα SUR, ώστε να μπορεί η κυβέρνηση να χρηματοδοτήσει την αντιμετώπιση του κορωνοϊού.

Όπως ανακοίνωσε ήδη έχουν κάνει αίτηση 48.000 ενήμεροι και μη ενήμεροι δανειολήπτες για κρατική επιδότησης. Τόνισε πως η χώρα αποκτά νέο πτωχευτικό και ενιαίο σύστημα για όλα τα χρέη και, ακόμα και ΄σοοι τυχόν δεν μπορέσουν ούτε με τον εξωδικαστικό να βρουν λύση, «υπάρχει στήριξη επιδότησης δανείου ή ενοικίου» για τα ασθενέστερα ή υποχρεωμένα νοικοκυριά.

Προανήγγειλε επιστρεπτεα προκατβολή ΙΙΙ και τον Σεπτεμβριο που θα καλύπτει και όσους είχαν υποστεί περιοριστικά μέτρα και μείωση τζίρου τον Αύγουστο, ενώ υπογράμμισε ότι αναβάλλονται για Απριλιο όλες οι οφειλές του lock down, ενώ΄ταυτόχρονα το υπουργείο Εργασίας επεκτείνει το επίδομα ανεργίας και το πρόγραμμα Συνεργασίας.

«Προσπαθούμε να είμαστε όσο μπορούμε πιο κοντά και έγκαιρα στα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις» όπως ανέφερε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »