Τρόμος πάνω από την Άγκυρα
Για πολεμικές προετοιμασίες της Ελλάδος κάνει λόγο δημοσίευμα ανεβάζοντας την ένταση στο Αιγαίο και την Α.Μεσόγειο.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα Τούρκων, η Ελλάδα υλοποιεί “τεχνική επιθεώρηση”σε πυραύλους Κρουζ, αυξάνοντας την ανησυχία για την στάση της Αθήνας έναντι της Τουρκίας στο Ν.Αιγαίο και Μεσόγειο.

“Αυτές τις μέρες, πραγματοποιούνται εξονυχιστικοί από Γάλλους ειδικούς σε διάφορες αεροπορικές βάσεις της Ελλάδας για το θέμα αυτό ”, αναφέρει το άρθρο.

Το ίδιο τόνισε ότι “η τεχνική επιθεώρηση στους πυραύλους SCALP-EG, η οποία ξεκίνησε κάτω από απόλυτη μυστικότητα, επιταχύνθηκε ξαφνικά μετά από πολιτική απόφαση. Στην συνέχεια επεκτάθηκε ακόμη περισσότερο συμπεριλαμβάνοντας όλους τους γαλλικούς πυραύλους Κρουζ που έχουν στην διάθεσή τους οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις (πολεμική αεροπορία και πολεμικό ναυτικό).

Γάλλοι τεχνικοί εξετάζουν το γαλλικό οπλοστάσιο της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας και του ελληνικού ναυτικού και επιβεβαιώνουν την καταλληλότητά του για χρήση!

Πρόκειται για τεχνική αναθεώρηση που ξεκίνησε την περασμένη Δευτέρα με απόλυτο μυστικότητα και αναμένεται να ολοκληρωθεί σήμερα Παρασκευή.

Η ειδική εργοστασιακή επιθεώρηση των περίπου 85 διαθέσιμων ελληνικών πυραύλων SCALP-EG για την Πολεμική Αεροπορία είχε προγραμματιστεί για το 2022, αρκετά χρόνια μετά την αγορά τους.

Η αντιπροσωπεία τεχνικών της Γαλλικής αμυντικής Βιομηχανίας που ήρθε στην Ελλάδα εξετάζει εξονυχιστικά όλους τους πυραύλους έναν προς ένα, δίνοντας μάλιστα ξεχωριστό πιστοποιητικό καταλληλότητας για τον κάθε ένα!

Οι πύραυλοι SCALP-EG χρησιμοποιούνται αποκλειστικά από τα μαχητικά αεροσκάφη Mirage 2000-5, ενώ οι EXOCET από το ΠΝ και την ΠΑ.

Οι πύραυλοι SCALP-EG έχουν επίσημη εμβέλεια 300 χιλιομέτρων.
Οι πύραυλοι αυτοί μπορούν να εξουδετερώσουν πολλές τουρκικές στρατιωτικές εγκαταστάσεις, πολεμικά αεροδρόμια, πλοία και ναυστάθμους (Gölcük, Σμύρνη, Aksaz και Μερσίνη), τις γέφυρες στα Στενά του Βοσπόρου, στρατηγικές εγκαταστάσεις όπως την έδρα της 1ης στρατιάς στην Κωνσταντινούπολη, το αρχηγείο στο Εσκισεχίρ, σταθμούς έγκαιρης προειδοποίησης με ραντάρ”, καταλήγει το ίδιο.

Επισημαίνουμε ότι ο συγκεκριμένες πύραυλος είναι δύσκολα ανασχέσιμος από την τουρκική αεράμυνα και μπορεί να εκτοξευθεί μόνο από τα μαχητικά Mirage 2000-5 με έδρα την 114 ΠΜ.

Η ανάσχεση του πυραύλου αυτού είναι τρομερά δύσκολή από ένα σύστημα που λειτουργεί αυτόνομα χωρίς προστασία από μέση και χαμηλή ζώνη αντιαεροπορικών όπλων όπως είναι οι Τουρκικοί πύραυλοι S-400, καθώς αυτοί δεν είναι διασυνδεδεμένοι με το υπόλοιπό σύστημα αεράμυνας της Τουρκίας λόγω περιορισμών του ΝΑΤΟ.

Ο πύραυλος SCALP-EG έχει μήκος 5,1μ. και άνοιγμα πτερύγων 3μ.

Η ακτίνα δράσης της ελληνικής διαμόρφωσης του πυραύλου αυτού είναι επτασφράγιστο μυστικό. Επισημαίνουμε όμως ότι απαγορεύεται να είναι άνω των 500 χλμ. βάσει της συνθήκης για τον περιορισμό των όπλων μεσαίου βεληνεκούς στην Ευρώπη.

Αναφέρεται ότι οι τουρκικές προκλήσεις όλο αυτό το διάστημα, βρήκαν απέναντι τους μια σθεναρή στάση της Ελλάδος στο σύνολό της και μαζί με τον αντιτουρκικό άξονα στην περιοχή, έχουν ωθήσει τους Τούρκους στρατηγούς σε πολλές “δεύτερες σκέψεις”, για το που θα μπορούσε να φτάσει η επιθετική πολιτική της Τουρκίας στην περιοχή.

Το μέγα εμπόδιο των Τούρκων όμως παραμένει και αφορά την η αποφασιστική στάση των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων, που τους δείχνουν κάθε στιγμή ότι αν επιχειρηθεί οτιδήποτε, τότε θα υπάρξουν σοβαρότατες απώλειες από τουρκικής πλευράς. Άλλωστε αυτή είναι και η μόνη γλώσσα που κατανοούν οι νεο-Οθωμανοί.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »