«Έξι διευθυντές την είχαν υπογράψει»

Η εισαγγελέας της ΕΥΠ Βασιλική Βλάχου, «κάρφωσε» τη μισή ΕΥΠ, για την παρακολούθηση Ανδρουλάκη στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, λέγοντας πως το αίτημα για  την παρακολούθηση είχε υπογραφεί από 6 υπηρεσιακά στελέχη της ΕΥΠ.

Με αυτό τον τρόπο η κ.Βλάχου ίσως προσπάθησε να βγάλει από πάνω της την ευθύνη, αλλά δεν απαλλάσσεται καθώς η τελική απόφαση είναι δική της.  Επιπλέον. δεν προσκόμισε το κείμενο που είχε τις έξι υπογραφές, δηλαδή το αιτιολογικό σημείωμα για την παρακολούθηση Ανδρουλάκη, που λέει γιατί έπρεπε να παρακολουθηθεί 

Η κυρία Βλάχου είπε ακόμα ο έλεγχος πριν από κάθε παρακολούθηση είναι ουσιαστικός – καθώς και ότι έχει ζητήσει να προσκομίζονται όλα τα στοιχεία που επιβάλλουν μία επισύνδεση προσθέτοντας ότι αν αυτά δεν είναι αρκετά, τότε απορρίπτεται το αίτημα της ΕΥΠ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του MEGA, η κυρία Βλάχου φέρεται να είπε στην επιτροπή ότι το τελευταίο διάστημα είχε απορρίψει πάνω από 140 σχετικά αιτήματα για παρακολουθήσεις και υπογράμμισε πως για να προχωρήσει ένα τέτοιο αίτημα χρειάζεται πέντε υπογραφές.

Υπενθυμίζεται ότι υπό αυστηρά μέτρα ασφαλείας συνεχίζεται η συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας για την ακρόαση πρώην και νυν διοικητών της ΕΥΠ αλλά και προσώπων που φέρονται να συνδέονται με την επισύνδεση στο κινητό τηλέφωνο του Νίκου Ανδρουλάκη.

Λίγο μετά τις 16:30 ολοκληρώθηκε η ακρόαση των πρώην διοικητών της ΕΥΠ Θεόδωρου Δραβίλλα (2012-15), Ιωάννη Ρουμπάτη (2015-19) και Παναγιώτη Κοντολέοντα (2019-22) καθώς και του τέως γγ του πρωθυπουργού Γρηγόρη Δημητριάδη.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »