Ο Πρόεδρος Biden έχει επανειλημμένα αρνηθεί ότι έχει συζητήσει ή σχετιστεί με τις ξένες επιχειρηματικές συναλλαγές του γιου του

ΟJoe Biden κατονομάζεται σε ένα email που βρέθηκε στο φορητό υπολογιστή του Hunter Biden, το οποίο αφορούσε μια συμφωνία φυσικού αερίου 25 εκατομμυρίων τόνων με την Κίνα, όπως αποκαλύπτει αποκλειστικά η DailyMail.com.

Από τον Josh Boswell/Dailymail.com

Συγκεκριμένα, τον Οκτώβριο του 2017, ο Hunter και ο θείος του –ο αδερφός του Joe, Jim Biden– μεσολάβησαν σε μια συμφωνία πολλών εκατομμυρίων δολαρίων για την προμήθεια αερίου από τη Λουιζιάνα στην Κίνα για λογαριασμό των επιχειρηματικών τους εταίρων, του κινεζικού ενεργειακού κολοσσού CEFC. Το email ήταν από την περίοδο που ο Joe Biden είχε ολοκληρώσει τη θητεία του ως αντιπρόεδρος και δεν είχε ακόμη ανακοινώσει τα σχέδια του να είναι υποψήφιος για πρόεδρος το 2020.

Ένας δικηγόρος με έδρα τη Λουιζιάνα έγραφε σε ένα email στις 27 Οκτωβρίου 2017 ότι είχε κανονίσει «μια κλήση από τον Joe Biden και τον Hunter Biden τη Δευτέρα το πρωί για να συζητήσουν την αγορά των 5 εκατομμυρίων τόνων φυσικού αερίου». Αν και είναι πιθανό ο δικηγόρος από το Μπάτον Ρουζ, Robert Fenet, να πληκτρολόγησε λάθος «Joe» αντί για «Jim», άλλα email και μαρτυρίες πληροφοριοδοτών υποδηλώνουν ότι ο Joe είχε εμπλακεί στις επιχειρηματικές συναλλαγές του Hunter με τους Κινέζους.

Ο Λευκός Οίκος δεν απάντησε στα αιτήματα της DailyMail για σχολιασμό.

Σε email με τον Fenet, ο Jim είχε τονίσει τη συμμετοχή της οικογένειας Biden στο πρότζεκτ. «Εμείς ο Biden είμαστε συχνά γεμάτοι με προβλήματα, και για αυτό προσπαθούμε να συνεργαζόμαστε με μέλη της οικογένειας μας, έχουμε διαφορετικό μυαλό. Όλα έχουν να κάνουν με την οικογένεια και τους ανθρώπους με τους οποίους επιλέγουμε να συνεργαστούμε», έγραφε στον Fenet στις 19 Οκτωβρίου εκείνου του έτους.

Τη συνάντηση που επεδίωκε ο Fenet με την οικογένεια Biden αφορούσε την Cherniere, μια ενεργειακή εταιρεία του Τέξας, τα στελέχη της οποίας έχουν στενούς δεσμούς με τον Joe Biden. Ο πρόεδρος προσέλαβε το πρώην μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Cherniere, Heather Zichal, ως σύμβουλό του για το κλίμα, στην εκστρατεία του το 2020, και ο πρώην λομπίστας και αντιπρόεδρος της Cheniere, Ankit Desai, ήταν ο πολιτικός διευθυντής του Joe το 2005.

Ο Fenet υπέβαλε μια πρόταση σχετικά με τη συμφωνία του για υγρό φυσικό αέριο (LNG) με τους Biden και τους Κινέζους εταίρους τους σε ένα email στις 20 Οκτωβρίου 2017. «Η Ashton Fenet and Sons Construction Company, Inc., σε κοινοπραξία με μια εταιρεία της Λουιζιάνα, θα παρέχει στον όμιλό σας παροχή φυσικού αερίου-LNG για 25 χρόνια», έγραφε.

 

Joe και Jim Biden

«Μπορούμε να αρχίσουμε να προμηθεύουμε LNG το 2018 με ρυθμό τριών, τεσσάρων, πέντε ή έξι εκατομμυρίων μετρικών τόνων LNG σε πενταετή βάση. Από το πέμπτο έτος έως το 25ο, θα έχουμε την ικανότητα να προμηθεύουμε 13 εκατομμύρια μετρικούς τόνους LNG ετησίως στο λιμάνι της Κίνας. Εάν ο πελάτης σας αγοράσει μια εικοσιπενταετή ροή LNG, μπορώ να κατασκευάσω το εργοστάσιο για 12 δισεκατομμύρια δολάρια» ανέφερε.

Τον επόμενο μήνα, ο Hunter έγραψε μια επιστολή προς τον Πρόεδρο της CEFC, Ye Jianming, λέγοντας ότι η συμφωνία θα παρείχε «μεγάλες ποσότητες LNG σε πολύ ανταγωνιστικές τιμές, ενώ παράλληλα θα προωθούσε τους μακροπρόθεσμους στόχους της CEFC μέσω μιας συνεργασίας ή εξαγοράς ενός πολλά υποσχόμενου έργου τερματικού σταθμού LNG στη Λουιζιάνα». Ο Hunter πρόσθεσε ότι «ερευνούσε το ενδεχόμενο μιας συνάντησης με τον Πρόεδρο της Cheniere».

Εκείνο τον μήνα, η Cherniere υπέγραψε μακροπρόθεσμη συμφωνία με μια άλλη κινεζική εταιρεία ενέργειας, την China National Petroleum Corp, για την προμήθεια φυσικού αερίου στην Κίνα, κατά τη διάρκεια της κρατικής επίσκεψης του τότε προέδρου Donald Trump στη χώρα. Το εγχείρημα του Hunter και του Jim με την CEFC τελικά κατέρρευσε αφού ο Ye και το δεξί του χέρι Patrick Ho συνελήφθησαν για αδικήματα δωροδοκίας και διαφθοράς -αν και όχι πριν διοχετεύσουν πάνω από 10 εκατομμύρια δολάρια στην κοινοπραξία τους με τους Bidens.

Ο Πρόεδρος Biden έχει επανειλημμένα αρνηθεί ότι έχει συζητήσει ή σχετιστεί με τις ξένες επιχειρηματικές συναλλαγές του γιου του. Αλλά στοιχεία από καταγγελίες και έγγραφα που ανακτήθηκαν από τον εγκαταλελειμμένο φορητό υπολογιστή του Hunter υποδηλώνουν το αντίθετο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »