Χρειάστηκε λίγη πίεση από την πανδημία, μερικές χιλιάδες κρούσματα ταυτόχρονα προκειμένου να καταρρεύσει η «φούσκα» του επιτελικού κράτους που έφτιαξε τα τελευταία 2,5 χρόνια το επικοινωνιακό επιτελείο του Μαξίμου.

Αυτές οι «όμορφες», εντυπωσιακές κουβεντούλες που πετάνε οι πολιτικοί για να κερδίσουν τις εκλογές και που μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα καταρρέουν σαν χάρτινος πύργος.

Αυτά τα «μεταρρύθμιση», «επανίδρυση», «σκίζω μνημόνια», «επιτελικό κράτος» που πλέον γελάει και ο κόσμος όταν τα ακούει.

Γιατί τα όμορφα χωριά όμορφα καίγονται. Όπως και τα όμορφα αλλά ψεύτικα λόγια που καίγονται στην πρώτη αναταραχή.

Η κυβέρνηση της ΝΔ πέφτει θύμα της αλαζονείας της. Από τον πρωθυπουργό που δεν βλέπει τι γίνεται στην κοινωνία, μέχρι τον Άδωνι που πλέον είναι ο πιο τοξικός και προβληματικός υπουργός με όσα λέει, όμως, κανείς δεν τολμά να τον διώξει.

Κι από τον ανύπαρκτο «Θανασάκη», υπουργό Υγείας που έχει χάσει τη μπάλα, μέχρι τον Βορίδη ή την Κεραμέως που δεν ξέρουν τι να κάνουν όταν η Όμικρον θα σαρώσει τον δημόσιο τομέα.

Δυστυχώς, εν μέσω της σφοδρής πανδημίας, η οποία ενδεχομένως να συνεχιστεί για κάνα μήνα ακόμη, η κυβέρνηση δεν μπορεί να μοιράσει δύο γαϊδουριών άχυρα.

Έχει χάσει τη μπάλα σε όλα τα επίπεδα και απλά προσεύχεται να μην υπάρχουν πολλά θύματα, να λειτουργήσει η ανοσία της αγέλης και να μην υπάρξει καμιά άλλη περίεργη και δολοφονική μετάλλαξη που θα αλλάξει τα δεδομένα.

Ουρές ανεξέλεγκτες σε φαρμακεία και νοσοκομεία από ταλαιπωρημένο κόσμο που πάει να κάνει τεστ. Κανένας δεν ελέγχει αν αυτοί που πάνε είναι θετικοί και πάνε για επιβεβαίωση ή αρνητικοί για έλεγχο και συγχρωτίζονται με θετικούς.

Πανάκριβα μοριακά τεστ, ακόμη και με τη διατίμηση στα 47 ευρώ όταν η Κύπρος μας ξεφτίλισε με τα 20 ευρώ και ο Άδωνις τους κατηγορούσε ότι δεν είναι καλά τα τεστ.

Κι έρχεται δήμος στη Βόρεια Ελλάδα να κάνει διαγωνισμό και να τα προμηθευτεί με 27 ευρώ, δηλαδή 20 ευρώ φθηνότερα απ’ ό,τι τα πουλάνε στα ιδιωτικά κέντρα και θησαυρίζουν. Και θησαύριζαν τόσο καιρό πουλώντας τα προς 60 ευρώ το ένα.

Πού είναι το κράτος άραγε; Μόνο να κλείνει τη μουσική στα πιάνο μπαρ είναι ικανό;

Και πάμε στα περίφημα Plan B που υποτίθεται ότι πρέπει να έχει ένα κράτος. Τη Δευτέρα σχεδόν 2 εκατ. μαθητές και εκπαιδευτικοί θα πάνε στα σχολεία. Πώς θα πάνε; Πώς θα ελεγχθούν; Κι αν κολλήσουν χιλιάδες σε λίγες ημέρες;

Θα κλείσουν τα σχολεία ή θα επιμείνουν στο 50+1 κρούσματα για να κλείνει μια τάξη;

Ποιο είναι το πλάνο αν αρρωστήσουν μαζικά εκπαιδευτικοί;

Ποιο είναι το πλάνο για τα νοσοκομεία τώρα που είναι σε καραντίνα 2.500 νοσηλευτές και γιατροί; Θα φέρουμε πίσω τους ανεμβολίαστους που έχουμε σε διαθεσιμότητα από το καλοκαίρι;

Ποιο είναι το πλάνο του Βορίδη αν νοσήσουν μαζικά στον δημόσιο τομέα και σε κρίσιμους τομείς που δεν μπορούν να σταματήσουν; Αν έχουμε μαζικά κρούσματα στην υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας τι θα γίνει;

Τι θα γίνει με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς αν πέφτουν οι οδηγοί κάτω σαν τα κοτόπουλα;

Υπάρχει ρε παιδί μου plan B και plan C ή όλα είναι «παπάτζες»;

Άραγε τι κάνει η κυβέρνηση στο μεταναστευτικό; Αντέδρασαν οι Χιώτες και οι Μυτιληνιοί και δεν θέλουν κλειστές δομές. Τι έκανε η κυβέρνηση; Την ουρά στα σκέλια. Έχει άλλο σχέδιο; Να φτιάξει αλλού δομές;

Να πνίξει στο Αιγαίο τους μετανάστες; Να διαπραγματευτεί με τους Ευρωπαίους; Έχει κάτι άλλο στο μυαλό του ο Μηταράκης ή κάνουμε τουμπεκί ψιλοκομμένο μέχρι να έρθει νέο κύμα και να γίνει χαμός στα νησιά;

Και τι σόι κυβέρνηση είναι αυτή που αποφασίζει και ξε-αποφασίζει ανάλογα με το πόσο ζυγίζει το πολιτικό κόστος;

Ακόμη και προχθές με τις ανακοινώσεις για το ρεύμα. Πρωί – πρωί αποφάσισαν να κάνει μίνι διάγγελμα ο Μητσοτάκης μπας και σώσουν τίποτε. Διότι μπορεί η Όμικρον να είναι το πρόβλημα (ή να θέλουν να λένε ότι είναι), όμως, υπάρχει και η ακρίβεια που κάποιοι θέλουν να ξεχάσουμε. Με 5% πληθωρισμό στην ευρωζώνη τι να περιμένουμε εμείς; 6% και βάλτε.

Θα γίνει χαμός με το ρεύμα, η κατανάλωση ήδη υποχωρεί στην αγορά γιατί τα προϊόντα είναι πανάκριβα. Θα γίνει χαμός και κανείς δεν θα μπορεί να μαζέψει τον κόσμο.

Τι πλάνο έχει η κυβέρνηση; Κανένα. Τακτική βλέποντας και κάνοντας.

Όχι ότι η αντιπολίτευση είναι σοβαρή. Μιλάμε για αστείες περιπτώσεις. Αλλά η κυβέρνηση κυβερνά, η ΝΔ είναι στα πράγματα, ο Μητσοτάκης λέει ότι είναι πρωθυπουργός.

Τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά και πυροδοτούν ήδη πολιτικές εξελίξεις. Μην εκπλαγείτε αν δείτε δομικές αλλαγές, αν δείτε γκρίνιες σε σημείο… ανασχηματισμού μόλις περάσει το κύμα της πανδημίας.

Μην εκπλαγείτε αν δείτε εκλογές πριν από το καλοκαίρι. Και μην εκπλαγείτε αν δείτε και τριπλές εκλογές διότι όχι μόνο την πρώτη, αλλά ούτε και τη δεύτερη φορά δεν θα μπορεί η ΝΔ να πάρει αυτοδυναμία.

Ούτε βεβαίως είναι γαλοπούλα για σφαγή ο Ανδρουλάκης για να στιγματίσει τους πρώτους μήνες της ηγεσίας του στο ΚΙΝΑΛ με συγκυβέρνηση.

Άρα, αν δείτε τρεις κάλπες απανωτές, όπως μετά το βρώμικο ‘89, μην απορήσετε. Μητσοτάκης και τότε, Μητσοτάκης και τώρα.

Και τότε μπάχαλο και μια χώρα στα κάγκελα, και τώρα ένα κράτος ξέφραγο αμπέλι.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »