Αποκάλυψη μεγατόνων έκανε ο Ισραηλινός βουλευτής Αβί Λίπκιν, ανέφερε για το “Μεγάλο Ισραήλ”, τα σύνορα του εκτείνονται μέχρι μέσα στο τουρκικό έδαφος.

και το Όρος Σινά και θα καθαρίσουμε αυτά τα μέρη», ανέφερε ο Ισραηλινός συγγραφέας και πολιτικός Αβί Λίπκιν κατά τη διάρκεια μιας τηλεοπτικής συνέντευξης ότι οραματίζεται τα σύνορα του Ισραήλ να εκτείνονται «από τον Λίβανο στη Σαουδική Αραβία» και «από τη Μεσόγειο μέχρι τον Ευφράτη».

Ο όρος «Μεγάλο Ισραήλ» αναφέρεται στην επέκταση του εδάφους και της κυριαρχίας του Ισραήλ για να συμπεριλάβει αυτό που πολλοί Ισραηλινοί περιγράφουν ως την ιστορική Βιβλική γη.

Για αυτούς, αυτό περιλαμβάνει τα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη και τα κατεχόμενα Υψίπεδα του Γκολάν, καθώς και το έδαφος που περιγράφει ο Λίπκιν.

Το σχέδιο για τη Μέση Ανατολή, όπως είπε και ο Ισραηλινός δημοσιογράφος Οντέτ Γινόν (Oded Yinon), βασίζεται στο όραμα του ιδρυτή του Σιωνισμού, Τεοντόρ Χέρζι (Theodor Herzl), το οποίο αναφέρει  ότι το Ισραήλ θα προσαρτήσει μεγάλα τμήματα του Λιβάνου, της Συρίας, της Ιορδανίας, του Ιράκ, της Αιγύπτου και της Σαουδικής Αραβίας, και θα δημιουργήσει μια σειρά από φιλικά κράτη ( Κουρδιστάν)  για να εξασφαλίσει την κυριαρχία του στην περιοχή.

Το σχέδιο Μεγάλο Ισραήλ και ο πόλεμος στην Γάζα

Το  σχέδιο «Μεγάλη Μέση Ανατολή», που αναπτύχθηκε το 2001 από τον Αμερικανό Συνταγματάρχη Ralph Peters, προβλέπει την δημιουργία  του αποκαλούμενου «Μεγάλου Ισραήλ» .

Το  σχέδιο  αναφέρει ότι το Ιράκ και η Συρία θα πρέπει να χωριστούν  σε τρία μέρη,  σιιτικό, σουνιτικό  και κουρδικό.

Επίσης προβλέπεται η δημιουργία του «Κουρδιστάν», το οποίο θα αποτελεί «μέρος του Ισραήλ»  έως τον  Ευφράτη

Για το Ιράν, η αποσύνθεση του Ιράκ και της Συρίας θα σημάνει την ολοκληρωτική κατάρρευση του αποκαλούμενου σιιτικού άξονα, και τον αποκλεισμό της πρόσβασης  των Ιρανών στην Μεσόγειο Θάλασσα.Επιπλέον, το Ιράν θα αποκτήσει στα  βορειοδυτικά  σύνορα του μακροπρόθεσμα έναν νέο    εχθρό με απεριόριστα στρατιωτικά μέσα.

Κράτη διαλύονται ενώ άλλα  «γεννιούνται». Πρόκειται για μία επίπονη κυοφορία η οποία «φέρνει» σχεδόν πάντοτε παγκόσμιο πόλεμο.

Οι Τούρκοι αποκρύβουν απώλειες στο Βόρειο Ιράκ για αυτό έγινε και η σύσκεψη υπό τον Ερντογάν

Το Γραφείο Τύπου των κουρδικών δυνάμεων Λαϊκής Άμυνας ανέφερε σε γραπτή ανακοίνωση ότι τουλάχιστον δεκατέσσερα μέλη του τουρκικού στρατού σκοτώθηκαν στις τελευταίες ενέργειες ( και όχι 9 που ανακοίνωσαν οι Τούρκοι) που πραγματοποιήθηκαν από τους αντάρτες στις αντάρτικες Ζώνες Άμυνας Medya στο νότιο Κουρδιστάν. (βόρειο Ιράκ).

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, έντεκα από τους Τούρκους στρατιώτες σκοτώθηκαν σε πολυμέτωπη επίθεση στο Girê Cûdî την Πέμπτη.

Ο ορεινός όγκος βρίσκεται στο στρατηγικό δυτικό μέτωπο της περιοχής Zap, όπου ο πόλεμος έχει επικεντρωθεί εδώ και αρκετό καιρό.

Οι Κούρδοι ανακοίνωσαν ότι σκότωσαν τους Τούρκους στρατιώτες χρησιμοποιώντας έναν συνδυασμό τακτικής διείσδυσης-ενέδρας-ελεύθερου σκοπευτή.

Εκτός από τα τυφέκια ελεύθερου σκοπευτή, χρησιμοποιήθηκαν επίσης και όλμοι αλλά και χειροβομβίδες.
Η κουρδική επίθεση είχε στόχο θέσεις φρουράς των Τούρκων, και δύο στρατιωτικά κοντέινερ.

Τέσσερις οχυρές θέσεις, τρεις κάμερες παρακολούθησης και ένα σύστημα ραντάρ καταστράφηκαν και δύο κοντέινερ υπέστησαν ζημιές.

Το HPG χαρακτήρισε τη δράση ως σοβαρή ήττα για τον τουρκικό στρατό και επεσήμανε ότι οι Τούρκοι ως συνήθως, απέκρυψαν την πραγματική έκταση των απωλειών από το κοινό.

Σε άλλη επίθεση, αντάρτισες της μονάδας των Ελεύθερων Γυναικών (YJA Star) απέτρεψαν εχθρική προέλαση και απέτρεψαν προσπάθειες Τούρκων στρατιωτών να εγκαταστήσουν νέες θέσεις στην περιοχή γύρω από τον ορεινό όγκο του Ζαπ.

Επιπλέον, ένας στρατιώτης πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε σε μια δράση ελεύθερου σκοπευτή.

Ευρείας κλίμακας επιθέσεις της Τουρκίας στο βόρειο Ιράκ ως αντίποινα για το θάνατο 9 στρατιωτών – Έκτακτο κυβερνητικό Συμβούλιο Ασφαλείας

Η Τουρκία δεν θα επιτρέψει τη δημιουργία ενός κράτους τρομοκρατών στα νότια σύνορά της και είναι βασική προτεραιότητά της να εξοντώσει μία δια παντός την απειλή της τρομοκρατίας από όπου κι αν προέρχεται, αναφέρεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση που εξεδόθη μετά το έκτακτο κυβερνητικό συμβούλιο ασφαλείας που συγκάλεσε ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο γραφείο του στα ανάκτορα του Ντολμάμπαχτσε.

 

Στην ανακοίνωση η Τουρκία κατηγορεί την κουρδική οργάνωση ΡΚΚ ότι λειτουργεί «εργολαβικά» για λογαριασμό ξένων δυνάμεων.

 

Στη συνεδρίαση συμμετείχαν οι υπουργοί Άμυνας, Εσωτερικών, Εξωτερικών, ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου, ο αρχηγός της ΜΙΤ και ο διπλωματικός σύμβουλος του Ερντογάν .

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »