Έτρεξε να «χαιρετίσει» την παράδοση της Αρμενίας και την τουρκική επίβλεψη στην περιοχή ο Ζοζέπ Μπορέλ σημειώνοντας ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση συνεχίζει να υποστηρίζει τους καθιερωμένους, υπό την Ομάδα του Μινσκ που έχει διαμορφωθεί στο πλαίσιο του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ) και είναι έτοιμη να συμβάλει σε αυτές τις προσπάθειες και στην εφαρμογή συμφωνιών για μια ειρηνική και ευημερούσα ανάπτυξη ολόκληρης της περιοχής του Νότιου Καυκάσου».

Η δηλωσή του αυτή ήλθε λίγες ώρες μετά την επικοινωνία του με τον Ερσίν Τατάρ, μαριονέτα του Ταγίπ Ερντογάν στα κατεχόμενα στην Κύπρο, μετά την οποία βιάστηκε να μιλήσει για την «συνέχιση των συνομιλιών διευθέτησης». Μάλιστα έκανε λόγο για διαρκείς λύσεις «με βάση τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, δημιουργώντας το κατάλληλο περιβάλλον για αμοιβαία εμπιστοσύνη στην Ανατολική Μεσόγειο». Αυτά μετά την συνομιλία του με τον άνθρωπο που παραβιάζοντας τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ έχει ανοίξει τα Βαρώσια, για τα οποία δεν βρήκε να πει ούτε μια κουβέντα.

Αυτός ο άνθρωπος είναι που τον φέραμε εδώ και τον κάναμε βόλτες με το ελικόπτερο πάνω από τον Έβρο τον περασμένο Μάρτιο και στον οποίο η πολιτική ελίτ της χώρας έχει στηρίξει τόσες ελπίδες για την αντιμετώπιση της Τουρκίας. Είναι ο ίδιος άνθρωπος που όταν είχε πάει στην Άγκυρα, καθόταν σούζα μπροστά στον Ερντογάν όταν αυτός κατηγορούσε Ελλάδα και Κύπρο.

Ο Ισπανός Μπορέλ,έχει στο παρελθόν κατηγορηθεί ότι προστατεύει τις σχέσεις της χώρας του με την Τουρκία. Είναι άλλωστε η ισπανική Navantilla που ναυπηγεί μερικές από τις πιο σημαντικές μονάδες επιφανείας του τουρκικού ναυτικού, συμπεριλαμβανομένου και του αεροπλανοφόρου Anadolu.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »