Εξαιτίας της λογοκρισίας που επέβαλαν Facebook και twitter στα άρθρα της «New York Post» για τις παράνομες συναλλαγές του Χάντερ Μπάιντεν, γιου του δημοκρατικού προεδρικού υποψηφίου Τζο Μπάιντεν, η Επιτροπή Δικαιοσύνης της Γερουσίας εξέδωσε κλητεύσεις στους CEO των διαδικτυακών κολοσσών.

Η επιτροπή εξουσιοδότησε τον πρόεδρο Lindsey Graham να εκδώσει κλήσεις στον Μάρκ Ζάκερμπεργκ του Facebook και του Τζακ Ντόρσι του twitter.

Οι Δημοκρατικοί απείχαν της συνεδρίασης, ενώ μποϊκοτάρισαν και μια ξεχωριστή ψηφοφορία επιτροπής για υποψηφιότητα του Ανώτατου Δικαστηρίου Amy Coney Barrett στην πλήρη Γερουσία.

Το twitter την περασμένη εβδομάδα εμπόδισε τους χρήστες να δημοσιεύουν συνδέσμους από άρθρα της «New York Post», αναφέροντας αρχικά μια «πιθανή παραβίαση των κανόνων του σχετικά με υποκλεμμένο υλικό».

Η εταιρεία ανέφερε αργότερα ότι τα άρθρα «παραβίασαν επίσης τις πολιτικές της σχετικά με την εμφάνιση ιδιωτικών πληροφοριών όπως διευθύνσεις emails και αριθμούς τηλεφώνου χωρίς την άδεια ενός ατόμου». Ο κ. Ντόρσι είπε εκείνη την εποχή ότι η αποτυχία της εταιρείας να δώσει πλαίσιο σχετικά με τις ενέργειές της ήταν «απαράδεκτη».

Η κίνηση του twitter πραγματοποιήθηκε αφότου το Facebook περιόρισε την ανάρτηση των άρθρων στην πλατφόρμα του, λέγοντας ότι περίμενε καθοδήγηση από τους τρίτους συνεργάτες του. Το Facebook επιβράδυνε την εξάπλωση των άρθρων, εν αναμονή της απόφασης αυτών των συνεργατών, δήλωσε εκπρόσωπος της περασμένης εβδομάδας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »