Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να αποσταλούν Έλληνες στρατιώτες στην εμπόλεμη ζώνη του Σαχέλ.

Ο Νίκος Παναγιωτόπουλος, σε συνέντευξή του αποκάλυψε ότι υπάρχει αίτημα από τη γαλλική πλευρά, το οποίο εξετάζεται: «Ήδη η Ελλάδα εξετάζει την αποστολή ομάδας μάχιμων στρατιωτικών στη ζώνη του Σαχέλ. Δεν πρόκειται για στρατιωτικούς συμβούλους, τέτοιους έχουμε ήδη στην περιοχή, πρόκειται για μόνιμα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, μάχιμα».

Η αποκάλυψη του κ. Παναγιωτόπουλου έγινε μετά την ερώτηση της δημοσιογράφου για τα οφέλη της Ελλάδας από την ελληνογαλλική συμφωνία, η οποία, εκτός της αγοράς των κορυφαίων γαλλικών φρεγατών Belharra, περιλαμβάνει αμυντική συνδρομή σε περίπτωση επίθεσης από τρίτη χώρα. Ο κ. Παναγιωτόπουλος ξεκαθάρισε ότι «σε περίπτωση που η Τουρκία επιχειρήσει να επιτεθεί και ζητήσουμε βοήθεια από τη Γαλλία, στη βάση της στρατιωτικής συμφωνίας που έχουμε υπογράψει, τότε οι γαλλικές δυνάμεις θα είναι εκεί οφείλουν να είναι εκεί».

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας τόνισε, επίσης, πως η αποστολή επίλεκτων ανδρών στο Σαχέλ δεν απορρέει από τη ελληνογαλλική συμφωνία που υπεγράφη, αλλά από την ευρύτερη συμμαχική σχέση που έχουν Αθήνα και Παρίσι. Όπως είπε «είμαστε εμείς για αυτούς και αυτοί για εμάς».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »