Δείτε χάρτη
HΡωσία εντελώς προκλητικά συνεχίζει να ενισχύει την Τουρκία. Δεν είναι μόνο η Λιβύη, ο Καύκασος και η Συρία, αλλά η συνεργασία τους έχει περάσει σε άλλο επίπεδο, με την Ελλάδα να βρίσκεται πλέον ”υπό πολιορκία.”

Σε δορυφορικό χάρτη του AegeanHawk, μπορούμε να δούμε πως οι εργασίες στο Ακούγιου όχι μόνο συνεχίζονται, αλλά πλέον ”ξεφορτώνονται” και υλικά.


Όπως μπορούμε να δούμε, δύο κάργκο έχουν ήδη προσεγγίσει το λιμάνι. Το ένα έχει ρωσική σημαία και ονομάζεται ”Onix”, ενώ βλέπουμε και ένα άλλο με γαλλική σημαία, το” D’ Artagnan”.

Με λίγα λόγια το έργο συνεχίζεται κανονικά. Το πυρηνικό εργοστάσιο στο Ακούγιο θα βοηθήσει την Τουρκία να αποκτήσει πυρηνικές κεφαλές, αυτό είναι ο στόχος του Ερντογάν!

Μην ξεχνάμε επίσης πως κάπου εδώ εμπλέκεται και το Πακιστάν. Υπάρχει ήδη μια εξαιρετικά μυστική διασύνδεση με «πυρηνικές προεκτάσεις» στις ήδη πάρα πολύ στενές σχέσεις μεταξύ Πακιστάν και Τουρκίας.
Ο Ερντογάν δεν έχει κρατήσει μυστική ποτέ την επιθυμία του να βάλει την Τουρκία στο κλαμπ των χωρών με πυρηνικά όπλα. Όπως δήλωσε πρόσφατα ο ίδιος, ”είναι απαράδεκτο οι χώρες που διαθέτουν πυρηνικά να απαγορεύουν στην Άγκυρα να αποκτήσει τα δικά της πυρηνικά όπλα.”

Ξένες δυτικές υπηρεσίες πληροφοριών αναφέρουν ότι αυτήν την περίοδο υπάρχουν δυναμικές επιστημονικές ανταλλαγές μεταξύ των δύο χωρών (Τουρκία -Πακιστάν) με πυρηνικούς επιστήμονες να επισκέπτονται κρυφά τις εγκαταστάσεις στις δύο χώρες.

Σύμφωνα με μυστική έκθεση, ο Ερντογάν έχει διατάξει να ξεκινήσει κρυφά η προετοιμασία για την κατασκευή χώρων για τον εμπλουτισμό του ουρανίου και ότι η Τουρκία είχε αρχίσει να παράγει «Yellowcake», ένα υλικό που είναι απαραίτητο για τα πυρηνικά προγράμματα.

Υπάρχουν επίσης φόβοι ότι εκτός από την αγορά καυσίμων ή ακόμη και πυρηνικών όπλων από το Πακιστάν, η Τουρκία θα μπορούσε επίσης να καταφύγει στην κλοπή μίας βόμβας υδρογόνου των ΗΠΑ από την αεροπορική βάση του Incirlik στη νοτιοανατολική Τουρκία. Οι ΗΠΑ έχουν αποθηκεύσει περίπου 50 πυρηνικές βόμβες στην αεροπορική βάση, η οποία είχε διαδραματίσει βασικό ρόλο στις επιχειρήσεις εναντίον του ISIS στη Συρία και το Ιράκ.

Η Αθήνα πως θα αντιδράσει; Υπάρχει σχέδιο;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »