Kαμπάνες” κινδύνου σε ΗΠΑ, Ρωσία και Γαλλία

ΟΕρντογάν θέλει ξεκάθαρα τα πετρέλαια στη Λιβύη, χτυπώντας «καμπάνες» σε ΗΠΑ, Ρωσία και Γαλλία, για τα αληθινά σχέδια του τα οποία δεν μπορούν να γίνουν ανεκτά πλέον ότι και να λένε κάποιοι.    

Σε πολεμική ετοιμότητα οι Τούρκοι πεζοναύτες στη Σμύρνη

Ο διοικητής του στρατού της Κυβέρνησης Εθνικής Συμφωνίας στη Μισράτα, Ahmed Al-Haddad, δήλωσε ότι ο επόμενος στόχος για τους μαχητές του είναι η απελευθέρωση της περιοχής της «ημισελήνου του πετρελαίου» έχοντας την αμέριστη βοήθεια των Τούρκων συμμάχων.

Ο Αλ-Χαντάντ, σε δήλωση προς το ιταλικό πρακτορείο Nova, δήλωσε ότι οι μαχητές του GNA δημιούργησαν ένα χώρο λειτουργίας για την «απελευθέρωση» της πετρελαϊκής ημισελήνου, όπως ονομάζεται η Ανατολική Λιβύη.

«Τα μέλη των δυνάμεων μας έλαβαν προηγμένη εκπαίδευση με τη βοήθεια των Τούρκων συμμάχων για τη διαχείριση στρατιωτικών επιχειρήσεων και καθήκοντα σχετικά με τον έλεγχο και την ασφάλεια των τοποθεσιών του πετρελαίου και των συναφών εγκαταστάσεων», δήλωσε ο Αλ-Χαντάντ.

Ο στρατιωτικός ηγέτης στην πόλη της Μισράτα σημείωσε ότι ήρθε η ώρα να ανοίξουν ξανά οι αγωγοί και να εξαχθεί το πετρέλαιο της Λιβύης, επισημαίνοντας ότι οι χώρες που υποστηρίζουν τους μαχητές του GNA θα έχουν προτεραιότητα, υπονοώντας σαφώς την Τουρκία.

Ο Τούρκος πρόεδρος παίζει με τα θηρία της Ζούγκλας με αυτά που σχεδιάζει στη Λιβύη, φέρνοντας ακόμα πιο κοντά το τέλος του. Δεν επιθυμεί να χωριστεί η Λιβύη στα δύο, θέλει το “κεφάλι” του Χαφτάρ και τα πετρέλαια της Λιβύης μαζί με αυτά της συμφωνίας για την τουρκική ΑΟΖ.  Δηλαδή τα θέλει όλα και τα θέλει τώρα.   

Σχέδιο δημιουργίας νέων γενιτσάρων και χωρών δορυφόρων

Ο Τούρκος εξόριστος πολιτικός και αντίπαλός του Ερντογάν, Μεχμέτ Οβεϊντούλα δήλωσε ότι ο Τούρκος πρόεδρος επιδιώκει να δημιουργήσει παράλληλους στρατούς, ιδρύοντας ισλαμικές δημοκρατίες που θα συνδέονται με το κράτος του χαλιφάτου που ονειρεύεται ο ίδιος να ιδρύσει.

Σε συνέντευξή του στην αιγυπτιακή εφημερίδα Al-Dustour, επιβεβαίωσε ότι οι τουρκικές υπηρεσίες πληροφοριών εκπαιδεύουν Σύριους μισθοφόρους, τους οποίους στέλνουν μετά στην Λιβύη για να πολεμήσουν μαζί με τις πολιτοφυλακές της κυβέρνησης Al-Wefaq, σε αποστολές χερσαίων επιδρομών, σαμποτάζ, απαγωγών, πολέμου συμμοριών και πληροφοριών.

Ο Obaidullah επεσήμανε ότι υπάρχουν διάφορες ομάδες στη Συρία που ασκούν αυτό το επάγγελμα με αντάλλαγμα τα χρήματα, κάτι που είναι μια μεγάλη ευκαιρία για το καθεστώς του Τούρκου Προέδρου, το οποίο μάχεται στην περιοχή της Λιβύης με σαφές ιδεολογικό δόγμα την επέκταση.

Λιβύη: Η Άγκυρα ετοιμάζει «δεύτερο στάδιο» – Το «μυστικό» τουρκικό όπλο

Πρόσθεσε δε ότι τα αυταρχικά καθεστώτα δεν κάνουν διάκριση μεταξύ παιδιών, νέων ή πρεσβυτέρων για να τα στείλουν στο πεδίο της μάχης, αναφερόμενος στο περιστατικό του 14χρονου Σύριου Οσάμα Αλ Μούσα που ενώ πολεμούσε στην ταξιαρχία “Σουλεϊμάν Σάχ”, σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια των μαχών που έλαβαν χώρα στη Λιβύη και θάφτηκε κρυφά στην συριακή πόλη Jarablus.

Ο ίδιος αποκάλυψε ότι η τουρκική μισθοφορική εταιρεία ασφαλείας “Sadat”, η οποία είναι η τουρκική εκδοχή της αμερικανικής εταιρείας “Blackwater”, εκπαιδεύει στοιχεία εξετρεμιστικών ομάδων στη Συρία, ειδικά στις περιοχές που ευρίσκονται υπό τον έλεγχο του λεγόμενου “Ελεύθερου Συριακού Στρατού” και του τουρκικού στρατού, υπό την ηγεσία του κυβερνήτη του Idlib, τους οποίους στέλνει στην συνέχεια στην Λιβύη προς υποστήριξη των πολιτοφυλακών Al-Wefaq.

Εξήγησε επίσης ότι ο Ερντογάν εκμεταλλεύτηκε την ανάγκη πολλών οικογενειών για χρήμα για να συνεχίσουν τη ζωή τους σε συνθήκες εμφυλίου πολέμου, ενώ ο μηνιαίος μισθός που υπόσχεται ο Ερντογάν για την Λιβύη φτάνει τα $2000.

Αν μετά από αυτές και πολλές άλλες παλαιότερες αποκαλύψεις για το Χαλιφάτο του Ερντογάν στην Α.Μεσόγειο δεν κινηθεί η ΕΕ, το ΝΑΤΟ και οι αποκαλούμενες Μεγάλες δυνάμεις, τότε αυτό θα ερμηνευθεί ως αδυναμία όλων αυτών των δυνάμεων και απόσυρση τους από την Μεσόγειο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »