Qatargate: “Τραγούδησε” ο σύντροφος της Εύας Καϊλή

«Τα έκανα όλα για τα χρήματα»!

 

Ο Φραντσέσκο Τζόρτζι ομολόγησε ότι αυτός ήταν ο «διαχειριστής» των χρημάτων, ισχυριζόμενος πως είχε υποχρέωση απέναντι στον πρώην ευρωβουλευτή Αντόνιο Παντσέρι, τον «εγκέφαλο» τον Qatargate.

Όπως είπε, παρόλο που γνώριζε ότι παρανομεί, συνέχισε να το κάνει, καθώς -όπως ισχυρίστηκε- ένιωθε χρέος απέναντι στον ιταλό πρώην ευρωβουλευτή.

Ο σύντροφος της Εύας Καϊλή επιχείρησε να πάρει όλη την ευθύνη πάνω του, ζητώντας από τους δικαστές να αφήσουν ελεύθερη την πρώην αντιπρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου, η οποία «ξηλώθηκε» με συνοπτικές διαδικασίες από τη θέση της μετά τις αποκαλύψεις για χρηματισμό και δωροδοκία πρώην και νυν μελών του Ευρωκοινοβουλίου.

«Έκανα τα πάντα για χρήματα που δεν χρειαζόμουν» φέρεται να είπε ο Φραντσέσκο Τζόρτζι στην ομολογία του κατά τη διάρκεια της απολογίας του.

Ποιος είναι ο όμως ο σύντροφος της Εύα Καϊλή, Φραντσέσκο Τζιόρτζι;

«Τις ΜΚΟ; Τις χρειαζόμαστε για να κινούνται τα χρήματα» φέρεται να έχει πει ο Φραντσέσκο Τζιόρτζι,ο οποίος ήταν ο πλέον έμπιστος συνεργάτης του πρώην ευρωβουλευτή Αντόνιο Παντζέρι, του φερόμενου ως «εγκεφάλου» του Κατάρ-gate. Υπενθυμίζεται ότι ο Παντζέρι ήταν ο ιδρυτής της ΜΚΟ «Fight Impunity» ενώ ο Τζιόρτζι ήταν στέλεχος σε αυτή.

Ο Τζιόρτζι κατάγεται από την Ιταλία.

Στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο εργάζεται από το 2009 και εκεί ήταν που γνώρισε την ευρωβουλευτή, πριν από πέντε χρόνια.

Η σχέση του ζευγαριού έγινε γνωστή το 2020, ενώ οι δυο τους έχουν υπογράψει σύμφωνο συμβίωσης. Εύα Καϊλή και Φραντσέσκο Τζιόρτζι απέκτησαν, πέρυσι, μία κόρη.

Ο Φραντσέσκο Τζιόρτζι ασχολείται αρκετά χρόνια ως Κοινοβουλευτικός Σύμβουλος στον τομέα των εξωτερικών υποθέσεων και των ανθρώπινων δικαιωμάτων.

Όπως αναφέρει η σελίδα του στο Linkedin, ο Φραντσέσκο Τζιόρτζι έχει σπουδάσει Πολιτικές Επιστήμες και Διεθνείς Σχέσεις στο πανεπιστήμιο του Μιλάνο και έχει ευρύ δίκτυο επαφών με βουλευτές, πολιτικούς, δομές της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ΜΚΟ και πρεσβείες.

Αν κάποιος ρίξει μια ματιά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που διαθέτει, εύκολα θα διαπιστώσει πως πρόκειται για έναν άνθρωπο που αγαπά ιδιαίτερα τη θάλασσα, τα ταξίδια αλλά και τα χειμερινά σπορ. Έχει περίπου 600 followers στο Instagram.

Στο ίδιο μήκος κύματος με την Καϊλή και ο σύντροφός της φαίνεται πως διάγει πολυτελή βίο αν κρίνει κανείς από τις αναρτήσεις του στα social media. Οι φωτογραφίες που ανεβάζει ο Τζόρτζι τον δείχνουν να κάνει ιστιοπλοΐα στη Μεσόγειο, σκι στις γαλλικές Άλπεις, να οδηγεί ένα Range Rover, να συναντά τον Δαλάι Λάμα και τον Κινέζο ακτιβιστή και καλλιτέχνη Άι Γουέι Γουέι.

Όταν ο Φραντσέσκο Τζόρτζι συνάντησε τον Αντόνιο Παντσέρι
Η ιταλική εφημερίδα «La Repubblica» γράφει ότι ο Ιταλός σύντροφος της Εύας Καϊλή, με καταγωγή από το Abbiategrasso (επαρχία του Μιλάνου) πηγε στο Βέλγιο το 2009 για να σπουδάσει. Στη συνέχεια έκανε καριέρα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με τους Σοσιαλδημοκράτες.

Η σχέση του με τον «εγκέφαλο» του Qatargate ξεκίνησε πριν από 13 χρόνια περίπου. «Στην πραγματικότητα, η πρώτη συνάντηση μεταξύ των δύο έγινε λίγο πριν από τη μετακίνηση του Τζόρτζι στις Βρυξέλλες: σύμφωνα με όσα υποστήριξε, τον συνάντησε σε ένα συνέδριο. “Του ζήτησα να με πάρει για πρακτική άσκηση και το έκανε”. Από εκεί ξεκίνησε μια μακρά συνεργασία. Με την πάροδο των ετών, ο Παντσέρι έγινε ο de facto μέντορας του Τζόρτζι, η φιγούρα αναφοράς για τον νεαρό ενθουσιώδη Ευρωπαίο που έκανε τα πρώτα του βήματα στις αίθουσες του Ευρωκοινοβουλίου. Διετέλεσε βοηθός του και τον γνώρισε στους πολιτικούς κύκλους» αναφέρει το δημοσίευμα για το Qatargate.
Και προσθέτει: «Το ηθικό χρέος που ένιωθε απέναντι στον πρώην συνδικαλιστή της CGIL ήταν μεγάλο. Γι’ αυτό, όταν ο Παντσέρι δεν επανεξελέγη το 2019, ο Τζόρτζι συνέχισε να τον βοηθάει. Ο νεαρός Μιλανέζος άρχισε έτσι να φροντίζει το “ταμείο” της οργάνωσης. Μια κίνηση που έγινε από ευγνωμοσύνη προς εκείνον που τον έβαλε στην πολιτική, εξήγησε ο νεαρός, αλλά και για χρήματα. Χρήματα που ο ίδιος παραδέχτηκε ότι δεν χρειαζόταν πραγματικά, καθώς ο μισθός του βοηθού ήταν περίπου 2.500 ευρώ τον μήνα».

Οι εικόνες παρακάτω φανερώνουν την απληστία του… Χρήματα πολλά μα ήθελε και άλλα ο Ιταλός καλοπερασάκιας που ζούσε πολυτελή βίο από μαύρο βρώμικο χρήμα της Μαφίας .

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »