Τούρκος ”αναλυτής” και γνωστό φερέφωνο του Ερντογάν σε νέο ανθελληνικό κρεσέντο
Ακούμε τον σύμβουλο του Ερντογάν τον απόστρατο Μεσούτ Χακκί Τζασίν, o οποίος πολλάκις έχει καταφερθεί εναντίον της χώρας μας, να μιλά για την Αν. Μεσόγειο και την Λιβύη και να λέει τα εξής, όπως γράφουν τα tourkikanea.gr:

«Η παγίδα που είχε κάνει η Ελλάδα για την Τουρκία κομματιάστηκε. Η Τουρκία πρώτα χτύπησε με την δεξιά της μπουνιά την Αθήνα στην Λιβύη και με την αριστερή τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, βγάζοντας τους νοκάουτ».
Από ότι φαίνεται, η άφιξη του διαδόχου των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων (ΗΑΕ), Σεΐχης Μοχάμεντ μπιν Ζαγιέντ αλ-Ναχιάν, και η ανακοίνωση ότι η χώρα του θα επενδύσει 10 δισεκατομμύρια δολάρια στην Τουρκία βραχυπρόθεσμα και ότι αυτές οι επενδύσεις θα αυξηθούν στα 100 δισεκατομμύρια δολάρια μεσοπρόθεσμα, έκανε τους Τούρκους να ξεχάσουν προς στιγμήν την κατάρρευση της λίρας, και να επιδοθούν σε νέα…παραμύθια.

Πέρυσι η Τουρκία κατηγόρησε τα ΗΑΕ ότι φέρνουν χάος στη Μέση Ανατολή μέσω επεμβάσεων στη Λιβύη και την Υεμένη, ενώ τα ΗΑΕ και άλλοι επέκριναν τις τουρκικές στρατιωτικές ενέργειες.

 

Ο Ερντογάν είχε επίσης απειλήσει να διακόψει τις διπλωματικές σχέσεις με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα μετά την κίνηση του κράτους του Κόλπου να εξομαλύνει τις σχέσεις με το Ισραήλ, ενώ είχε κατηγορήσει και τον διάδοχο των ΗΑΕ, Μοχάμεντ μπιν Ζαγιέντ αλ-Ναχιάν, ότι χρηματοδότησε το πραξικόπημα εναντίον του το 2015. Όλα αυτά βέβαια δεν τον εμπόδισαν να δεχτεί τα «ζεστά» 10 δις των Αράβων…
Υπενθυμίζουμε ότι ο συγκεκριμένος Τούρκος ”αναλυτής”, μιλώντας πριν λίγο καιρό στο CNNturk, που πρωτοστατεί μέσω των καλεσμένων του στην ανθελληνική προπαγάνδα, αποκάλεσε «κεφάλα» και «ανόητο» τον έλληνα πρωθυπουργό.

Τις χυδαίες εκφράσεις εκστόμισε ο σύμβουλος του Ερντογάν ενώ αναφερόταν στην ελληνογαλλική συμφωνία, αμφισβητώντας το αν θα βοηθήσει η Γαλλία την Ελλάδα σε περίπτωση πολέμου με την Τουρκία.

 

Χρησιμοποίησε, μάλιστα, τους ίδιους χαρακτηρισμούς, «αφελείς» και «κεφάλες», γενικά εναντίον όλων των Ελλήνων, που πιστεύουν ότι θα τους βοηθήσουν οι ΗΠΑ.

Τέλος, τον περασμένο Δεκέμβριο, ο Τζασίν είχε δηλώσει ότι: «Με δύο τάγματα, θα πετάξουμε στη θάλασσα τους Αμερικανούς από την Αλεξανδρούπολη», αναφερόμενος στην αμερικανική παρουσία σε Κρήτη και στον Έβρο, η οποία τους τελευταίους μήνες έχει αυξηθεί σε μεγάλο βαθμό, προκαλώντας εκνευρισμό στους γείτονες…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »