Τα στοιχεία (στις 15-12-21) είναι από τον ίδιο τον ΕΟΔΔΥ και μπορείτε να τα δείτε εδώ.

Aπό την αρχή της πανδημίας μέχρι την 15η Δεκεμβρίου 2021 έχουν διενεργηθεί 61.805.295 self-tests (αυτοδιαγνωστικοί έλεγχοι).

Από όλους αυτούς τους αυτοδιαγνωστικούς ελέγχους (self-tests) οι 3.588.063 βγήκαν αρχικά θετικοί στον κορωνοϊό!

Αλλά οι Ελληνίδες και οι Έλληνες που βγήκαν μέσω των self-tests θετικοί στον κορωνοϊό έκαναν επανέλεγχο (δηλαδή PCR κλπ) και εκεί διαπιστώθηκε ότι στα 3.588.063 θετικά self-tests μόνον τα 292.272 ήταν πραγματικά θετικά.

Δηλαδή από τα αρχικά θετικά self-tests μόνον το 5,8% ήταν πραγματικά θετικά.

Τέτοια αξιοπιστία.

Αλλά αυτό είναι το μικρότερο κακό.

Γιατί στα θετικά self-tests λες «τρόμαξα μην έχω κορωνοϊό, αλλά ευτυχώς το αρχικό θετικό self-test ήταν τελικά λάθος. Ουφ!».

Τι γίνεται όμως με εκείνα τα self-tests που βγήκαν αρνητικά;

Αυτά είναι και συντριπτικά περισσότερα.

Από την αρχή της πανδημίας μέχρι την 15η Δεκεμβρίου 2021 τα αρνητικά self-tests (σύμφωνα πάντα με τον ΕΟΔΥ) είναι 58.217.232.

Αλλά όταν το self-test βγαίνει αρνητικό, δεν γίνεται πάντοτε επανέλεγχος και σε κάθε περίπτωση ακόμη και να γίνει δεν καταγράφεται στα στοιχεία του ΕΟΔΥ.

Δηλαδή εκεί λες «εντάξει αρνητικό βγήκε, ευτυχώς δεν έχω κορωνοϊό».

Με την αξιοπιστία στα θετικά self- tests να είναι στο 5,8%, ακόμη και αν αυτή η αξιοπιστία είναι πολύ μεγαλύτερη στα αρνητικά self-tests, σκεφτείτε πόσοι εμπιστευόμενοι τα αρνητικά self-tests νομίζουν ότι δεν έχουν κορωνοϊό, ενώ έχουν!

Οπότε λόγω ακριβώς των παραπλανητικών αρνητικών self-tests δύο πράγματα συμβαίνουν.

Είτε δεν γίνεται η διάγνωση στο αρχικό στάδιο της νόσου με απρόβλεπτες συνέπειες για την υγεία και την ζωή των… τεσταρισμένων.

Είτε αν οι… τεσταρισμένοι είναι ασυμπτωματικοί μεταδίδουν, λόγω της αμεριμνησίας του αρνητικού self-test, τον κορωνοϊό σε άλλους.

Δηλαδή είναι άχρηστα τα self-tests;

Όχι, αλλά σίγουρα δεν αποτελούν το αποτελεσματικότερο όπλο για την αντιμετώπιση της πανδημίας σε αυτήν την κρίσιμη φάση της, όπως παρουσιάστηκαν στην συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.

Όταν, μάλιστα, προσφέρονται και ως χριστουγεννιάτικος μποναμάς, τότε η αμεριμνησία γίνεται ακόμη πιο επικίνδυνη.

Aκούστε όλα τα σχετικά σχόλια στην εκπομπή «Ελλάδα, καλημέρα» στον ραδιοφωνικό σταθμό «Ελλάδα 94,3 fm»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »