Το 76% των παιδιών 5 έως 11 ετών στο Ισραήλ δεν έχουν εμβολιαστεί

Kαθώς οι αποκαλύψεις για την προέλευση του ιού COVID-19 που βρωμάει εργαστήριο και προσχεδιασμένη πανδημία συγκλονίζουν οι Ισραηλινοί γονείς αρνούνται να εμβολιάσουν τα παιδιά τους με ενισχυτικές δόσεις ενώ μόλις το 11,9% των Ελβετών πάνω από 80 ετών έσπευσαν να εμβολιαστούν με 2η ενισχυτική δόση.

Βy Andreas Oehler

Τα ελβετικά μέσα ενημέρωσης (SRF. 2022.08.04) ανέφεραν αργή απορρόφηση του συνιστώμενου ενισχυτή (2η αναμνηστική η 4η δόση) από τους ηλικιωμένους:

Οι αρχές συμβουλεύουν τον εμβολιασμό εδώ και ένα μήνα – αλλά σχεδόν κανείς δεν πηγαίνει να εμβολιαστεί.

Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει στοιχεία για πρώτη φορά: μέχρι την 1η Αυγούστου, μόνο το 11,9% του συνολικού πληθυσμού ηλικίας 80 ετών και άνω είχε λάβει το δεύτερο αναμνηστικό.

Ο κορυφαίος γιατρός του καντόνιου στην Ελβετία παραδέχεται: Ήλπιζε και περίμενε υψηλότερους αριθμούς εμβολιασμών. «Θα ήμασταν ευχαριστημένοι εάν ο δεύτερος αναμνηστικός εμβολιασμός είχε πραγματοποιηθεί ευρύτερα», λέει ο Rudolf Hauri, Πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Καντονίων στην Ελβετία.

 

 

Και όμως, ιδού αυτά τα δύο διαγράμματα δίπλα-δίπλα:

Άρχισαν να ενισχύονται επειδή οι άνθρωποι πέθαιναν ή άρχισαν να πεθαίνουν αφού είχαν ενισχυθεί;

Μπορείτε να δείτε καθαρά ποια από τις δύο είναι η κύρια μεταβλητή εδώ.

Προς τιμή των Ελβετών ηλικιωμένων, τελικά έμαθαν και ως επί το πλείστον αρνήθηκαν να ενισχυθούν για δεύτερη φορά, κάτι που έχει εξηγηθεί ως «κόπωση εμβολιασμού» από το SRF:
«Κάποια κόπωση εμβολιασμού»

Μέχρι στιγμής, τα άτομα άνω των 80 ετών ήταν τα πιο πρόθυμα να εμβολιαστούν: πάνω από το 80 τοις εκατό έλαβαν το πρώτο αναμνηστικό τους. Τώρα, με το δεύτερο booster, διστάζουν. “Μια ορισμένη κόπωση από τον εμβολιασμό παίζει ρόλο”, λέει ο εκπρόσωπος του καντονίου Hauri.

Ή μήπως οι Ελβετοί ηλικιωμένοι μπορούν να διαβάσουν τα γραφήματα; Να με κοροϊδέψεις μια φορά; Ο.k. Aλλά να με κοροιδέψεις 4 φορές πάει πολύ.

Στο Ισραήλ τώρα το Υπουργείο Υγείας συνιστά τρίτη δόση του εμβολίου κατά του κορωνοϊού για παιδιά ηλικίας 5 έως 11 ετών, τρεις ή περισσότερους μήνες μετά τη δεύτερη δόση ή μετά την ανάρρωσή τους από την ασθένεια, σύμφωνα με επίσημη επιστολή προς τους παρόχους Υγείας.

«Συνιστάται ο εμβολιασμός παιδιών ηλικίας 5 έως 11 ετών με μια τρίτη δόση (αναμνηστική) του εμβολίου κατά του νέου κοροναϊού ως συμπλήρωμα των βασικών δόσεων που έλαβαν», αναφέρεται στην επιστολή. Το εμβόλιο για παιδιά αυτών των ηλικιών είναι μια δόση 10 μικρογραμμαρίων – σε σύγκριση με 30 μικρογραμμάρια για τα παιδιά ηλικίας 12 ετών και άνω.

Μόνο ένα μικρό ποσοστό παιδιών ηλικίας 5 έως 11 ετών θα είναι πραγματικά επιλέξιμο να λάβει την πρόσθετη δόση, καθώς το 76%  αυτής της ηλικίας δεν έχουν εμβολιαστεί καθόλου. Επιπλέον, από αυτούς που εμβολιάστηκαν, πολλοί έχουν λάβει τη δεύτερη δόση τους τελευταίους τρεις μήνες.

Τα παιδιά από 5 έως 11 ετών έχουν το χαμηλότερο ποσοστό εμβολιασμού μεταξύ του ισραηλινού πληθυσμού, πολύ περισσότερο από τα παιδιά ηλικίας 12 έως 15 ετών – εκ των οποίων το 42% δεν έχουν ακόμη εμβολιαστεί.

Μεταξύ των εφήβων ηλικίας 16 έως 19 ετών, το 22% είναι μη εμβολιασμένοι.

Ο καθηγητής Zachi Grossman, ο πρόεδρος της Ισραηλινής Παιδιατρικής Ένωσης, είπε ότι η απόφαση ήταν η σωστή και την υποστήριξε. «Είπα μάλιστα ότι πρέπει να προσφέρουμε τη σύσταση, χωρίς εκστρατεία, και όποιος θέλει να εμβολιαστεί θα το κάνει, και όποιος δεν το κάνει, δεν θα το κάνει. Αλλά πρέπει να συνιστάται, όχι απλώς να επιτρέπεται. Ο εμβολιασμός του κορωνοϊού περιλαμβάνει δύο δόσεις του εμβολίου συν ένα αναμνηστικό, για ενήλικες και παιδιά επίσης».

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »