Ο Τούρκος Πρόεδρος μπορεί να ονειρεύεται την ανασύσταση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας αλλά μάλλον είναι εκτός τόπου και χρόνου κυριολεκτικά
Το τουρκικό κανάλι “TRT1”, παρουσίασε χώρες-περιοχές που θα πρέπει να ενταχθούν στην τουρκική σφαίρα επιρροής έως το 2050.

Στόν χάρτη αυτό θα εμπεριέχεται μέρος του εδάφους της Ρωσίας, ο οποίος είχε προβλεφθεί από την αμερικανική εταιρεία Stratfor.

Σύμφωνα με αναλυτές, τα εδάφη της Κριμαίας, του Κρασνοντάρ και της Σταυρόπολης, οι περιοχές του Ροστόφ και του Αστραχάν, της Καλύμιας, άλλων περιοχών της νότιας Ρωσίας, καθώς και των δημοκρατιών Donbass του DPR και του LPR θα τεθούν υπό τουρκική επιρροή.

 

Επιπλέον, η τουρκική επιρροή, σύμφωνα με τις προβλέψεις, θα επεκταθεί στις δημοκρατίες του Βόρειου Καυκάσου, του Ουζμπεκιστάν, του Τατζικιστάν και σε τμήμα του Καζακστάν. Μεταξύ ξένων κρατών, οι χώρες του Περσικού Κόλπου, της Λιβύης, της Αιγύπτου και τα Βαλκάνια θα εμπίπτουν στη σφαίρα των τουρκικών συμφερόντων.

Πέρυσι, ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι η Τουρκία έχει κάθε ευκαιρία να επεκτείνει την επιρροή της σε άλλες χώρες στην τρέχουσα παγκόσμια κατάσταση. Σύμφωνα με τον ίδιο, η Τουρκία πρέπει να πάρει ηγετική θέση στον πολιτικό χάρτη του κόσμου.

Οι πολιτικοί εμπειρογνώμονες έχουν επανειλημμένα κάνει λόγο για την επιθυμία του Ερντογάν να «μαζέψει κάτω από το χέρι του» τα κομμάτια της πρώην Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.

Ταυτόχρονα, η Άγκυρα προσπαθεί να ενεργήσει με «μαλακή δύναμη», δηλαδή μέσω του εμπορίου και των οικονομικών, επιστημονικών και τεχνικών, πολιτιστικών, θρησκευτικών και άλλων επιπτώσεων στις χώρες που περιβάλλουν την Τουρκία. Ο Ερντογάν δίνει ιδιαίτερη προσοχή στον θρησκευτικό παράγοντα, προωθώντας την ιδέα του εξισλαμισμού.

Κλείνοντας να αναφέρουμε ότι σύμφωνα με το τουρκικό κανάλι TRT1, Αρμενία, Ελλάδα, ΗΑΕ, Μπαχρέιν, Κύπρος, Γεωργία, Αμπχαζία, Οσετία, Συρία, Υεμένη, Ομάν, Ιράκ, Κουβέιτ, Λίβανος, Αίγυπτος, Λιβύη θα ανήκουν στην τουρκική σφαίρα έως το 2050.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »