Πρόσφατα, 25 τόνοι εμπλουτισμένου ουρανίου από τη Ρωσία έφθασαν στην Κίνα στον νέο πυρηνικό σταθμό Fuqing
Η Ρωσία και η Κίνα συνεχίζουν να αυξάνουν την κλίμακα του διμερούς εμπορίου και να εμβαθύνουν τις οικονομικές τους σχέσεις.
Και αυτή η συνεργασία επεκτείνεται στον μη στρατιωτικό πυρηνικό τομέα.
Πρόσφατα, 25 τόνοι εμπλουτισμένου ουρανίου από τη Ρωσία έφθασαν στην Κίνα στον νέο πυρηνικό σταθμό Fuqing. σύμφωνα με τα στοιχεία σε άρθρο που δημοσιεύτηκε στην κινεζική διαδικτυακή πλατφόρμα Sohu το Σάββατο 6 Μάιου 2023.
«Ωστόσο, η κανονική συνεργασία στον τομέα της πυρηνικής ενέργειας μεταξύ Κίνας και Ρωσίας θεωρήθηκε από τις Ηνωμένες Πολιτείες ως “ανώμαλο καθεστώς”, αναφέρει τι δημοσίευμα
Σύμφωνα με Κινέζους ειδικούς, η Ουάσιγκτον ήταν πολύ νευρική όταν έμαθε για την παρτίδα ρωσικού ουρανίου που έφτασε στην Κίνα.
Και προσπάθησαν να χρησιμοποιήσουν αυτές τις πληροφορίες για δικούς τους σκοπούς.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες άρχισαν να ισχυρίζονται ότι η Κίνα φέρεται να σχεδιάζει να μεγεθύνει το πυρηνικό της οπλοστάσιο.
Οι συντάκτες του άρθρου τονίζουν ότι το Fuqing NPP είναι ένα αποκλειστικά πολιτικό project.
Και οι παραδόσεις από τη Ρωσία της παρέχουν τη ροή των καυσίμων που χρειάζεται για να λειτουργήσει.
Hemispherical dome installed for No. 6 unit of Fuqing nuclear power plant in Fujian - Xinhua | English.news.cn
«Υπό κανονικές συνθήκες, η παραγωγή πυρηνικών όπλων απαιτεί ουράνιο-235 και πλουτώνιο με περιεκτικότητα άνω του 90%, ενώ οι νεότευκτοι αντιδραστήρες της Κίνας απαιτούν μόνο ουράνιο-235 με περιεκτικότητα άνω του 20%.
Το ουράνιο που προμηθεύει η Ρωσία στην Κίνα είναι ουράνιο-235 με περιεκτικότητα λίγο πάνω από 30 %, που μπορεί να καλύψει πλήρως τις ανάγκες της μη στρατιωτικής παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, αλλά απέχει πολύ από το επίπεδο που απαιτείται για τα πυρηνικά όπλα.
Ωστόσο, αυτό δεν εμποδίζει την Ουάσιγκτον να προσπαθήσει να δυσφημήσει τη συνεργασία μεταξύ Ρωσίας και Κίνας στον τομέα της πυρηνικής ενέργειας.
Παρά το γεγονός ότι τόσο οι Ηνωμένες Πολιτείες όσο και τα κράτη της ΕΕ συνεχίζουν να αγοράζουν εμπλουτισμένο ουράνιο από τη Ρωσική Ομοσπονδία.
Και δεδομένου ότι ο τερματισμός τέτοιων προμηθειών απειλεί με τεράστιες απώλειες την ενεργειακή ασφάλεια των κρατών, μέχρι στιγμής οι δυτικές χώρες δεν έχουν τολμήσει να τους επιβάλλουν κυρώσεις.
Fuel assembly loading progressing at first Hualong One reactor in Fujian - Chinadaily.com.cn
Haiyang Unit 1 Completes CHT, While Fuqing And Fangchenggang Units Reach Milestones - News - Nuclear Power News - Nuclear Street - Nuclear Power Plant News, Jobs, and Careers

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Translate »