Φωτιά στην περιφερειακή Αιγάλεω – Εκκενώνεται το Χαϊδάρι

Μεγάλες στήλες καπνού είναι ορατές από όλες τις περιοχές της Δυτικής Αθήνας. Στο σημείο επιχειρούν 95 πυροσβέστες με 6 ομάδες πεζοπόρων της 1ης ΕΜΟΔΕ, 22 οχήματα.

Στη μάχη λαμβάνουν μέρος 4 αεροσκάφη και 5 ελικοπ΄τερα, ενώ συνδρομή παρέχουν και υδροφόρες των ΟΤΑ.

Αρχικά ήχησε το 112 στο Ποικίλο Όρος, καλώντας όσους βρίσκονται στην περιοχή να απομακρυνθούν.

Λίγο αργότερα ανάλογο μήνυμα έλαβαν και οι κάτοικοι σε Αφαία Χαϊδαρίου και Άνω Δάσος Χαϊδαρίου, ενώ πλέον όλοι οι κάτοικοι Χαϊδαρίου καλούνται να απομακρυνθούν από Λεωφόρο Αθηνών προς Περιστέρι.

Καθόλη τη διάρκεια της εξέλιξης του συμβάντος, το ΕΣΚΕΔΙΚ λαμβάνει συνεχή εικόνα από drone μέσω θερμικής και οπτικής κάμερας.  Η περιοχή σήμερα είναι σε πολύ υψηλό κίνδυνο εκδήλωσης πυρκαγιάς (κατηγορια 4).

Για τη διερεύνηση των αιτιών της πυρκαγιάς ενεργοποιήθηκε το Ανακριτικό Κλιμάκιο Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού Δυτικής Αττικής.

Γίνεται μεγάλη προσπάθεια για την κατάσβεση της πυρκαγιάς, καθώς βρίσκεται κοντά στον αστικό ιστό. Μάλιστα στην περιοχή, του Χαϊδαρίου, του Περιστερίου και σε πολλές ακόμη περιοχές στα δυτικά προάστια, από τη Λεωφόρο Αθηνών έως και τη λεωφόρο Κηφισού είναι ορατή μια μεγάλη στήλη πυκνού μαύρου καπνού στον ουρανό.

Η φωτιά προσεγγίζει το Δαφνί Χαϊδαρίου, δίνεται μάχη να μην μπει στο δάσος.

 

GALLERY

 

 

 

Σχετικές δημοσιεύσεις